Overlast door defecte trein

RIJSSEN – Een defecte trein heeft vanavond voor veel overlast gezorgd op het trein traject tussen Wierden en Rijssen. Vlak voor Rijssen viel door nog onbekende oorzaak een trein stil. De trein strandde vlak voor de spoorweg overgang op aan de Klokkendijk net buiten Rijssen. Prorail en NS werden ter plaatse gevraagd om er voor te zorgen dat de defecte trein van het spoor zou verdwijnen. Hiervoor werd besloten, vanwege de veiligheid, de overgang van de Klokkendijk tijdelijk af te sluiten voor al het overige verkeer. Overige treinen konden de defecte trein, en de afgesloten spoorwegovergang stapvoets passeren. Een sleeplocomotief is vanuit Almelo gekomen om de defecte trein af te slepen. Continue reading “Overlast door defecte trein”

Venari 2018

BORNE – Vandaag werd er door diverse instanties een oefening gehouden tegen terroristische aanslagen. De oefening kreeg de code naam ”Venari”. Een van de oefenlocaties in heel Nederland bevond zich in Borne, in het oude asiel zoekers centrum werd door onder andere de politie, Koninklijke Marechaussee, de veiligheidsregio en het openbaar ministerie geoefend. Door diverse aanhoudingseenheden werden er invallen gedaan en werd er gezocht naar verdachte personen. Er werden door de politie twee helikopters ingezet die tijdens de oefening boven het perceel bleven cirkelen. De oefening op de diverse locaties in heel Nederland startte vanmiddag om 15.00 uur en eindigde vanavond rond de klok van 23.00 uur Continue reading “Venari 2018”

Brandstof lekkage door kapotte tank op A1

RIJSSEN/ENTER – Op de A1 is vanavond omstreeks 19:30 een vrachtwagen op een betonblok gereden. Het afgevallen betonblok is door nog onbekende oorzaak op de A1 tussen Rijssen en Enter beland. Door dit betonblok werd er een gat geslagen in de dieseltank van een passerende vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen kon niet voorkomen dat er diesel uit de tank op de snelweg terecht kwam. Uiteindelijk heeft de chauffeur de vrachtwagen combinatie stil weten te zetten op de N347. De brandweer is ter plaatse gekomen om het euvel te verhelpen.  Continue reading “Brandstof lekkage door kapotte tank op A1”

Brandweer rukt twee keer uit voor een brand op een locatie

ENTER – De brandweer van Enter mocht vanmiddag voor de tweede keer uitrukken voor een buitenbrand aan de Werfstraat in Enter. Voor de eerste brand werd de brandweer rond 12:30 gealarmeerd. Eenmaal daar ter plaatse bleek dat te gaan om een kleine smeulbrand. Deze inzet was dan ook snel afgerond.

De tweede keer dat de brandweer naar de Werfstraat mocht was omstreeks 14:50 vanmiddag. Hier bleek nu een grote berg snoeiafval in de brand te staan. De berg bevindt zich om enkele tientallen meters van de eerste brandhaard van 12:30.

De brandweer heeft een watervoorziening opgebouwd om water uit de naastgelegen rivier de Boven Regge te halen. Met enkele stralen water kon de brandweer het vuur bestrijden. Mede door de stevige wind en de warmte kon het vuur zich snel verspreiden. De brandweer kon niet zeggen of de oorzaak van het vuur van beide branden opzet was of dat het te maken had met de weersomstandigheden. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablus werkzaamheden. Continue reading “Brandweer rukt twee keer uit voor een brand op een locatie”

Brand in bedrijfspand Enter

ENTER – Aan de Fleuweweg in Enter is vanavond omstreeks kwart voor acht een brand uitgebroken in een bedrijfspand. In het pand aan de rand van het industrieterrein bleek in een keuken een vaatwasser de boosdoener. De vaatwasser was door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen en zorgde voor hevige rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust en de vaatwasser uit het pand verwijderd. Hierna heeft de brandweer het pand geventileerd. De brand ontstond na openingstijd van het bedrijf en mede hierdoor raakte er niemand bij de brand gewond. Continue reading “Brand in bedrijfspand Enter”

Kurkdroge berm in brand in Enter

ENTER – Aan de Wolvesweg in het buitengebied van Enter is vanavond door nog onbekende oorzaak een bermbrand ontstaan. De brandweer van Enter en Rijssen snelde met spoed naar de brand toe vanwege de droogte. Ter plaatse bleek een tankautospuit van korps Enter voldoende om de brand te blussen. De brandweer is nog enige tijd druk geweest met het zoeken van hotspots in de grond en het nablussen van de berm. Continue reading “Kurkdroge berm in brand in Enter”

Ravage na aanrijding

RIJSSEN – Rond de klok van negen uur vanavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op de Holterstraatweg in Rijssen. Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto’s. Bij de aanrijding is een van de twee auto’s op het dak terecht gekomen. De andere auto kwam op de stoep tot stilstand. Een ambulance heeft de bestuurster van een van de twee auto’s ter plaatse nagekeken. Een berger is naar de ongevals locatie gekomen om de voertuigen te bergen.

Continue reading “Ravage na aanrijding”