Brandweer uren lang druk met brand in motsilo

RIJSSEN – Bij een timmerfabriek aan de Nijverheidsstraat in Rijssen is vanochtend rond acht uur door nog onbekende oorzaak een brand ontstaan in het verbrandingssysteem van de aanwezige motsilo. De smeulbrand kostte de brandweer veel tijd. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf heeft de situatie aan het einde van de middag over genomen om er voor te zorgen dat het bedrijf na het weekend weer gebruik kan maken van de motsilo. 

Iets na half tien vanavond was het gespecialiseerde schoonmaak bedrijf nog aanwezig om de silo te reinigen. Tot op een gegeven moment de temperatuur in de silo plots weer op liep tot wel 300 graden Celsius. Hierop is besloten om de brandweer opnieuw ter plaatse te laten komen. Deze zijn nog tot iets na middernacht bezig geweest.

Continue reading “Brandweer uren lang druk met brand in motsilo”

Brandweer opgeroepen voor autobrand

RIJSSEN – Rond half drie vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Holterstraatweg in Rijssen. Ter hoogte van het Tango tankstation bleek er rook onder de motorkap van een personenauto te komen. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en zag ook al snel dat het niet ging om een brand. Vermoedelijk is een slang onder de motorkap los geraakt. Deze heeft voor rook/stoom vorming gezorgd. De brandweer heeft een controle uitgevoerd onder de motorkap en is hierna retour gegaan. Continue reading “Brandweer opgeroepen voor autobrand”

IJsbaan leeg, vijver vol

RIJSSEN – Het contrast is groot tussen de Rijssense ijsbaan aan de Maatgravenweg en de vijver aan langs de Reggesingel. De ijsbaan is verlaten en leeg. De ijslaag is niet betrouwbaar en daardoor kon er afgelopen week niet worden geschaatst op de ijsbaan. Er werd door de vrijwilligers van de ijsbaan met man en macht gewerkt om open te kunnen. Even leek het er op dat afgelopen donderdag de ijsbaan open kon gaan. Helaas gooide de zon roet in het eten en moest de ijsbaan gesloten blijven. Anders was dat aan de vijver langs de Reggesingel. Vandaag genoten er honderden mensen op het ijs. Verwacht wordt dat het ijs vanaf nu, door de stijgende temperatuur snel zal gaan verdwijnen.  Continue reading “IJsbaan leeg, vijver vol”

IJsvogel in Rijssen

RIJSSEN – Een koude zaterdagochtend in maart, de ijsvogel zit een groot gedeelte van de ochtend te wachten op een stok en verroert zich zo nu en dan voor een lekker maaltje. Door de kou in het land zijn veel plassen, meren en rivieren dichtgevroren. Dit zijn gebieden waar de ijsvogel normaal aan zijn voedsel komt. Nu moet de ijsvogel creatief zijn en opzoek gaan naar plekken waar nog open water is om aan voedsel te komen. De doorgaans schuwe ijsvogel liet zich vandaag goed fotograferen. Continue reading “IJsvogel in Rijssen”

Schaatsplezier in Rijssen

RIJSSEN – Hoewel de vereniging van de ijsbaan aan de Maatgravenweg in Rijssen het tot vandaag nog niet voor elkaar kon krijgen om een veilige ijslaag te creĆ«ren in de afgelopen nachten konden de Rijssenaren wel genieten op het ijs. Diverse vijvers en plassen waren dichtgevroren en velen maakte daar gebruik van. De vijver langs de Reggesingel in Rijssen was volledig dichtgevroren. Daar genoten schaatsers van jong tot oud op het ijs. Continue reading “Schaatsplezier in Rijssen”

Veel ongevallen door gladheid op A1

BORNERBROEK – Op de rijksweg A1 tussen knooppunt Azelo en Enter zijn vanavond door de gladheid een grote hoeveelheid automobilisten verrast. Meerdere voertuigen raakte naast de weg. Hulpdiensten werden ingeschakeld om de gestrande voertuigen te verlossen. De sneeuw die aan het begin van de avond viel heeft de snelweg doen veranderen in een ijsbaan. De automobilisten aldaar passen de snelheid aan aan de situatie. Continue reading “Veel ongevallen door gladheid op A1”

Brandweer gealarmeerd voor schoorsteenbrand

ENTER – Aan de Reggestraat in Enter is vanavond rond half 8 een schoorsteenbrand uitgebroken. De hulpdiensten werden gealarmeerd door een passant. Deze zag een oranje gloed uit de schoorsteen van de woning aan de Reggestraat komen. Hierop waarschuwde hij de aanwezige bewoners die zicht nog van geen kwaad bewust waren. De brandweer heeft een tankautospuit en een hoogwerker ingezet om de schoorsteenbrand te bestrijden. Tijdens de brand en het vegen van het schoorsteenkanaal was er sprake van hevige rookontwikkeling.  Continue reading “Brandweer gealarmeerd voor schoorsteenbrand”