Code oranje door sneeuwval

NEDERLAND/RIJSSEN – Zondagochtend trekt een gebied met flinke sneeuwval vanuit het zuidwesten het land binnen. De sneeuw bereikt in de middag het noorden van het land, terwijl deze dan in het zuiden over gaat in regen. Op veel plaatsen kan het langdurig sneeuwen en vormt zich een sneeuwdek van 5-10 cm, lokaal 10-15 cm. Hiervoor is een code oranje van kracht. Landinwaarts is het momenteel door sneeuwbuien en/of door bevriezing van weggedeelten plaatselijk glad. Zondagmiddag kunnen er vooral in het zuiden en midden van het land ook zware windstoten voorkomen van 75 km/uur, aan de kust tot ca. 90 km/uur. Continue reading “Code oranje door sneeuwval”

Koe in de sloot

NOTTER – In een sloot naast een weiland aan de Klokkendijk in Notter is vanavond een koe door het prikkeldraad geraakt. Hierbij kwam het beest in de sloot naast het weiland terecht. De hulp van de brandweer werd opgeroepen om het dier uit de benarde positie te verwijderen. De brandweer heeft samen met behulp van de boer het dier kunnen bevrijden. Hierbij werd ook een traktor ingezet. Hiermee is de koe uit de sloot gehaald en herenigd met de rest van de groep. De koe heeft geen letsel overgehouden aan het avontuur.

Continue reading “Koe in de sloot”

Fietser gewond na aanrijding met auto

RIJSSEN – Aan het begin van de avond is een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dit ongeval gebeurde op de kruising van de Katoendijk met de Geskesdijk in Rijssen. Vermoedelijk is een voorrangsfout de oorzaak van de aanrijding. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Continue reading “Fietser gewond na aanrijding met auto”

Aanrijding tussen fietser en personen auto

Rijssen – De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een ongeval met letsel op de kruising Welleweg met de Banisweg. Ter plaatse bleek er een aanrijding te zijn tussen een fietser en een personenauto. De fietster is met letsel aan haar knie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De auto raakte licht beschadigd bij de aanrijding. Continue reading “Aanrijding tussen fietser en personen auto”