Kurkdroge berm in brand in Enter

ENTER – Aan de Wolvesweg in het buitengebied van Enter is vanavond door nog onbekende oorzaak een bermbrand ontstaan. De brandweer van Enter en Rijssen snelde met spoed naar de brand toe vanwege de droogte. Ter plaatse bleek een tankautospuit van korps Enter voldoende om de brand te blussen. De brandweer is nog enige tijd druk geweest met het zoeken van hotspots in de grond en het nablussen van de berm. Continue reading “Kurkdroge berm in brand in Enter”

Ravage na aanrijding

RIJSSEN – Rond de klok van negen uur vanavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op de Holterstraatweg in Rijssen. Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto’s. Bij de aanrijding is een van de twee auto’s op het dak terecht gekomen. De andere auto kwam op de stoep tot stilstand. Een ambulance heeft de bestuurster van een van de twee auto’s ter plaatse nagekeken. Een berger is naar de ongevals locatie gekomen om de voertuigen te bergen.

Continue reading “Ravage na aanrijding”

Schuurbrand aan de Leijerweerdsdijk snel onder controle

RIJSSEN – De hulpdiensten zijn vanmorgen uitgerukt voor een melding van een schuurbrand in Rijssen. 

Ter plaatse bleek er een schuur in brand te staan naast een rietgedekte woning. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om de brand te blussen en heeft opgeschaald naar middelbrand. De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling.

Iets meer dan twintig minuten na de melding werd het sein brandmeester gegeven door de brandweer.

Continue reading “Schuurbrand aan de Leijerweerdsdijk snel onder controle”

[UPDATE] Roparun doorkomst team 329

ALMELO/ENTER/ELSEN/EDE – Rond de klok van acht uur kwamen de lopers en fietsers van team 329 van de Roparun aan in Almelo. Het team is gisteren gestart in Hamburg en zal morgen finishen in Rotterdam. De teams lopen en fietsen meer dan 500 kilometer bij elkaar om van de start bij de finish te komen. Team 329 doet al 6 jaar mee aan de Roparun onder de naam Run2Heal, dit team haalt met hun deelname aan de Roparun geld op voor de palliatieve zorg. Het team zal volgens de voorlopige prognose morgenmiddag rond kwart voor vier finishen in Rotterdam. Continue reading “[UPDATE] Roparun doorkomst team 329”

Onbekenden vervuilen de Regge in Enter

ENTER – Nog onbekenden hebben de Regge in Enter vervuild. Dit gebeurde ter hoogte van de aftakking met de Twickelervaart. Hier werd ondermeer een bankstel, kastje, vloerkleed en diverse zakken in het water gedumpt. De politie is op de hoogte van de illegale afval dumping en onderzoekt de zaak. Het is niet bekend wanneer de gemeente het vuil gaat verwijderen. Continue reading “Onbekenden vervuilen de Regge in Enter”

Auto volledig verwoest na brand in Enter

ENTER – In Enter is afgelopen nacht rond tien over 1 een auto uitgebrand op het terrein van een autodemontage bedrijf. De auto is volledig verwoest. Een auto die naast de uitgebrande auto staat heeft schade opgelopen. De auto’s bevinden zich op een met hoge hekken afgesloten terrein. De brand werd vannacht ontdekt door een buurtbewoner. Deze werd wakker van knallen en een oranje gloed. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer heeft het voertuig geblust en de politie heeft de omgeving van de auto afgezet voor nader onderzoek.  Continue reading “Auto volledig verwoest na brand in Enter”

Bromfietser botst met fietser

NIJVERDAL – Rond acht uur vanavond kwamen door nog onbekende oorzaak een bromfietser en een fietser met elkaar in botsing. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Mozartlaan met de Rossinistraat. Een van beide bestuurders is met onbekende verwondingen door  een ambulance over gebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft beslag gelegd op de bromfiets voor nader onderzoek. Continue reading “Bromfietser botst met fietser”