Brandweer rukt twee keer uit voor een brand op een locatie

ENTER – De brandweer van Enter mocht vanmiddag voor de tweede keer uitrukken voor een buitenbrand aan de Werfstraat in Enter. Voor de eerste brand werd de brandweer rond 12:30 gealarmeerd. Eenmaal daar ter plaatse bleek dat te gaan om een kleine smeulbrand. Deze inzet was dan ook snel afgerond.

De tweede keer dat de brandweer naar de Werfstraat mocht was omstreeks 14:50 vanmiddag. Hier bleek nu een grote berg snoeiafval in de brand te staan. De berg bevindt zich om enkele tientallen meters van de eerste brandhaard van 12:30.

De brandweer heeft een watervoorziening opgebouwd om water uit de naastgelegen rivier de Boven Regge te halen. Met enkele stralen water kon de brandweer het vuur bestrijden. Mede door de stevige wind en de warmte kon het vuur zich snel verspreiden. De brandweer kon niet zeggen of de oorzaak van het vuur van beide branden opzet was of dat het te maken had met de weersomstandigheden. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablus werkzaamheden.